Kölelik hikayesine karşı isyan eden büyük köleleştirici lder'in varisi: “Beyaz adamın en büyük ideali sadece bir efsanedir”

NecromanceR

New member
Güncellenmiş 1 Mayıs 2025 Perşembe –
00:54

Fotoğrafı Ayana V. Jackson (New Jersey, 1977) Biyolojik ve ırksal ailesini oluşturan soybilim ağacının ırkları için bir umut. Son 20 yılda, fotoğrafçının çalışması, sömürge aşamasından sonra Afrika kıtasında yarışlarını batıran zorlandıkları disporayı derinleştiriyor. Öncelikle, tüm çağrışımlarını soymak ve sonra kendilerini onların içinde bulmak.

Çünkü bu ailenizin tarihi. Baba soyu, köleliğin köleleştirici hareketinin ve yeraltı demiryolunun kabul gören babası olan William Still'den, siyah kölelerin güney Amerika Birleşik Devletleri'nin güney eyaletlerinden bu pratik veya kanad'a doğru kaçacak şekilde kaçacak şekilde bağlı olan gizli ağdan iner. Büyükbabası, Jim Crow yasaları altında o güney bölgesinde doğdu, apartheid ve New Jersey topluluğunda okul müdürü olarak yaşadı. Zaten 50'li yıllarda siyah güç hareketinin bir üyesi olan babası vardı ve sanatçı büyümüştü, eğitimi her zaman Amerikan siyah topluluğuyla bağlantılı. Atlanta Siyah Kadınlar Sanat Okulu Spelman Koleji'nde yüksek çalışmalar.

Ben siyahım, Amerika Birleşik Devletleri'nden ve köleliğin soyundan. Tüm bu kimlikler projemde mevcut
. Bu küçükte doğduğum, o aileye sahip olduğum ve orta sınıf olduğum için çok şanslıyım. Ama bu benim hayatım, topluluğumuz için eğitim ve fırsatlarla ilgili herhangi bir sorun olmadığı anlamına gelmiyor, Madrid'e yeni başlayan Avrupa'da ilk kez maruz kalmak için Madrid'e inen Ayana V. Jackson Start. Nosce Te Ipsum: Hayalet Membrum Photosospaa Festivali'nin mevcut baskısının açılışı görevi gören örnek, aynı zamanda Meksika gibi toplumlarda Afro -Latin kadın figürü ve Sömürge Arşivinde Siyah kadının imajının gözden geçirilmesidir.

Tam olarak bu ilk cümle Nosce seni psumKendine ver– 31 Ağustos'a kadar sergiye ev sahipliği yapan ve sömürgeleştirme sürecine dalmış 150. yıldönümünü kutlayan Ulusal Antropoloji Müzesi'ne girişin önünü gözetleyin. Aslında, bu alan, Kültür Bakanlığı tarafından teşvik edilen koleksiyonunun revizyonuyla karşılaşan ilk ülke çapında. Ve bu alanda Ayana V. Jackson var.

Köleliğin konuşmasını kırmak istemiyorum, ama bunu araştırmalı ve anlamalıyız. Çünkü kölelik, özgür emek yoluyla gelişmiş dünya için birkaç yüzyıl servete izin veren ekonomik ve politik bir sistemdi. Ve devam edin: Avrupa'nın zenginliğinin çoğunun sömürge deneyinden geldiğini ve kölelik Amerika Birleşik Devletleri'nden geldiğini anladığımızda, dünyamızın daha dürüst bir görünümüne sahip olacağız.

Bu sömürgeci süreç neden önemlidir?
Irkçılığın doğum tarihi vardır ve Beyaz Adamın Yüce ideali sadece bir efsanedir çünkü ırk bir yapıdır. Eğer bu konuda anlaşabilirsek, neden şimdi güçlendirildiğini anlamaya başlayabiliriz. Sömürgecilik, bu mitolojik fikirleri kesintiye uğratmak ve hadım etmek için bir eylemden daha fazlası değildir, çünkü bunu kabul ettikten sonra bu bölünmenin en büyük fikirlerini kırabilirsiniz. Birikim Avrupa'nın Frica'dan geldiğini ve gümüşün yarısının Meksika'dan geldiğini anlamak. Ve bu iade edilebilse bile, ancak bir ülke ve eski kolonileri arasındaki interonnexinin bir parçası olarak tanınmalıdır.
En azından İspanya'da, bu sürecin yanlış olduğunu savunan tarihçiler var, çünkü bu bir revizyonizm ve geçmişe uygunsuz bir bakış.
Ama bu bir iyileşme yolu ve bence bunu yapmalıyız çünkü nefret tohumlarını ekmeye devam edemiyorlar. Toplumumuzda, beyaz veya siyah oldukları için insanlar arasında farklılıklar olduğunu savunan insanlar var. Bu nedenle Espaa'nın kendi tarihini tanıması, kendini ve trafik kaçakçılığıyla ilişkisini bilmesi önemlidir. Çünkü bunu anlamıyorsanız, bir Kosta Rikalı, bir Venezüella, bir Meksikalı … diğeri olmayan bir topluluklarının bir parçası olduğunu anlamayacaksınız.

Bu konuşmaya, Donald Trump'ın Coln'ın Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Günü'nü yeniden yüklediğini açıklamasından birkaç gün sonra verilmiyor. Asla emekli olmayan, ancak 12 Ekim'de Yerli Halklar Günü ile paylaşılan ve mevcut Başkan'ın harekete atfettiği bir parti Uyandı. Dünyanın dört bir yanındaki hükümetler tarafından en yüksek seviyeye kadar cehaletten muzdaripiz. Ve insanların geçmiş ve şimdiki zaman arasındaki ilişkiye bakamadıkları, fotoğrafçı detayları, referanslarının her birinde Cumhuriyetçi liderin figüründen kaçındı. Şu anda daha muhafazakar hükümetlerle birçok geçişte bir bölünme kültürü var. Ben siyasi değilim ve bu hükümetlerin mutlaka nefret tohumu ektiğine inanmıyorum, ancak eylemlerinin farkında değiller. Küresel bir ekonomik endişe var, ancak bunun göç, siyahlar veya yabancıların hatası olduğunu söylemek. Ve bunların bir sorun olduğunu her şeyi basitleştirmektir.

Fo

Fotoğrafçı Ayana V. JacksonNGEL Navarrete

Ah, fotoğrafçı bugünün toplumu ile sömürge aşamasında yaşanan arasında bir karşılaştırmaya başlıyor. Sömürge sığlarınkinden çok farklıysak, serbest emek veya en azından düşük maliyet gerektiren bir toplumda yaşıyoruz, çünkü aksi takdirde ilerleme bizim için imkansız. Çünkü, Ayana V. Jackson'ın vizyonuna göre, serbest emek için özlemi, insanlığımızı başarmak için feda etmeye istekli olduğumuz noktaya kadar devam ediyor. Bu hızlı ilerleme sömürücüdür ve değiştirene kadar geçmişte olmaya devam edeceğiz

Ayana V. Jackson'ın fotoğrafının konuşmasının geliştirildiği ve onu Afro -Desendants ile birleştiren ırksal şecere ağacının ırklarına ulaştığı bağlamda. Aslında, serginin alanlarından birinde, bu çizgide, Antonio Machn'ı Afrika -American Roberta Flack versiyonunda popülerleştiren ve siyah ırkın dini görüntülerde temsil edilmesinden daha fazla veya daha azına hitap eden siyah Angelitos Cansin duyulur. Siyahlar bazen sizi insanın ana bedeninin ve insanlık fikrinin dışında görüyor. Ailem, FRICA olan ana bedenimizden kopuk köleliğin torunları.

Ve, Ah'den, araştırma.