Julio Iglesias'tan Camilo Sesto'ya: İspanya'nın melodik şarkıcıların süper gücü olduğu zamanlar

NecromanceR

New member
8 Eylül 2019. Camilo Blanes Corts, evrensel olarak Valensiyalı olarak biliniyor Camilo Sesto72 yaşında böbrek yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Ulusal ağlar onun hakkında şakalar, alaylar ve memlerle dolu (örneğin, Matas Prats'ın Al Görünüşe göre 'artık buna dayanamadığını' duyuran haber programı). Buna paralel olarak, Latin Amerika'nın tamamı, en sevdiği İspanyol şarkıcılarından birinin acı bir yasını tutuyor, popüler kültürümüze ve melodik müzik alt türüne, sürekli alay edilme korkusu ve kendi kendini küçümseyen İspanya'nın asla sergilemesine izin vermediği saygıyı gösteriyor.

Bu bir devrin sonu ve bugün neredeyse sadece Julio Iglesias ve Raphael Bu kadar çok ölü idolün temsili olarak o altın çağ için onlara teşekkür etmek istiyorum.

70'li ve 80'li yıllar arasında hayat hâlâ sanaldan çok fizikseldi. Ütü masasının üzerinde buharlı iç çekişler belki de annemin ve biz çocukların iç çekişlerini gizliyordu; Encarna Sánchez'in nutukları ve Elena Francis'le yaptığımız istişareler arasında radyoda yetişkinlere yönelik şarkılar dinlerken, biz de ödevlerimizi yapıyorduk: az çok romantizmle kamufle edilmiş müstehcen özlemler. Açık ellerinizde yolumu bulmak ve sonuç olarak sadece benimle kadın olduğunuzu hissettirmek istiyorum Bugün seni istiyorum Yakışıklı Miguel Gallardo tarafından), biraz kafa karıştırıcı komik metaforlar (Zavallı aptal, saf şarlatan, atmaca olmak istediği için güvercin olan, Atmaca veya güvercin İspanya'da yeşil gözlü topuz Pablo Abraira'yı ve Latin Amerika'da Şarkı Prensi José José'yi popüler hale getiren Rafael Botija tarafından, çok amaçlı eşcinselliğin bilinçaltı mesajları (Bana o kadar çok benziyorsun ki beni kandıramazsın, büyük Juan) Gabriel, Inocente'deki zavallı arkadaşı hakkında tanrıça Drcal'ın sesiyle, kadın özgürlüğünün yeniden onaylanışını (çok modern) söyledi. ben o değilim Mari Trini'den)… hatta Arjantinlilerin daha farklı ve daha uçarak anlattığını da öğrenelim (Aşk için geri dönmeyeceksin, dönersen Jairo'nun ölümsüz temasında yorgunluk olacak).

Arasında Manolo Escobar Ve Joan Manuel Serratİspanyol şarkısı ile şarkıcı-söz yazarı arasında ve müziğin bir evrimi olarak şarkıcı İberya'ya José GuardiolaGerçekten sınırları aşan müzik melodikti: Julio Iglesias, Camilo Sesto, Roco Drcal Meksikalı olsun ya da olmasın, Manolo Otero, Paloma San Basilio, Jos Luis Perales, Dyango ve uzun bir süre bizim ülkemizi ve İspanyolca konuşulan herhangi bir ülkeyi gezdi, bazen utanç verici, bazen şok edici olan ve en temel duygular üzerine inşa edilen senaryolarla zafer kazandı: arzu, hayal kırıklığı, aşk. Franco rejiminden çıktık ve insanlar ekonomik zorlukları, cinsel baskıları ve yanlış aşktan boşanmanın imkansızlığını unutmak istediler.

Manolo Otero bir libido fısıldayıcısına, yeniden keşfedilen Julio Iglesias ise bir alçak ve beyefendiye dönüştü.
Şiir bazen evin bir parçası olabilir (Garson, şampanya, çünkü senin ve benim hayatımın kadehini kaldıracağım, diye yakınıyordu her zaman zarif olan İspanyol-Arjantinli.) Luis Aguil), ama zaman zaman bir mısra, kulağa ne kadar bağlam dışı gelse de, tüylerimizi diken diken ederdi (Küçük hayaller ve umutlar bahçemde kışın, aşkın uğultusu var, baharlar gibi cümleleri ardı ardına sıralıyordu ve Cecilia işe alındı). Ve akorların balta orkestrası düzenlemeleri gibi Rafael Ferro Bizi daha ilk notadan hareket ettirmeyi başardılar. Halen ağlamadan dinleyemediğim şarkılar var mesela Balayı (1987) eşsiz sesiyle Paloma San BasilioMikis Theodorakis'in otuz yıl önce Katalan Gloria Lasso tarafından savunulan ünlü melodisinin Rafael de Penagos tarafından İspanyolcaya göz kamaştırıcı bir uyarlaması.

1972'de kendi hayran fenomenlerinin gerilemesi üzerine grubun iki üyesi Dinamik YapManuel de la Calva ve Ramón Arcusa, ulusal pop rock'ın kitlesel idolleri olarak faaliyetlerini durdurarak romantik şarkı figürlerinin üretimine odaklandılar. José Vlez veya ngela Carrasco. Ancak hedefi vurdukları yer, libido fısıldayan biri olarak Manolo Otero'nun icadı ve Julio Iglesias'ın bir alçak ve lord olarak yeniden icat edilmesiydi. Otero'ya kadroyu ısıtacak harika şarkılar tasarladılar seni unutmak için ne yapmalıyım (şu mısra sevimli olduğu kadar anlatılamaz da: Senin oyunlarından biri olduğumu biliyorum, ama yine de öpücüklerini unutmadım); Vitamin gibi şarkılar sayesinde Julito'nun evrensel bir İspanyol ve sesiyle sevişen tükenmez bir baştan çıkarıcı olarak Latin Amerika'ya giden yolunu açtılar. KişotIglesias'ın özünün belki de kesin, neredeyse mistik dizelerini sunuyor: Her kadında senin yüzünü görmek istedim.

Camilo Sesto.

Böylece Arcusa ve de la Calva, melodik standartların diğer muazzam yaratıcılarına katıldı: Camilo Sesto'nun kendisi beste yapmada bir canavardı (James var, Böyle yaşamak aşktan ölmektir, bana ait bir şey, hayatımın aşkı) ve hem hetero hem de LGTBI izleyicileriyle olan sağlam repertuvarı, sesi ve kancası, onu Iglesias'ın olduğu çok satış rekoru kıran kişiyle mücadele etmeye devam ediyor: ikisi de piyasada Spotify'da aylık dört milyon dinleyici); Manuel Alvarez-Beigbeder (Manuel Alejandro), çoğu zaman ölen ortağı Purificacin Casas'ın (Ana Magdalena) işbirliğiyle, düzinelerce sanatçı için özel ses kostümleri yapma yeteneğine sahip bir harika. Roco Jurado (Seni ne kadar seviyorum hanımefendi) ile Jos Luis Rodriguez El Puma (Senin aşkın için aklımı kaybedeceğim herhangi biri Eğer geri dönersenustaca yapısı en çok Vicente Fernández'in sesinde parıldayan), 2008'de kendisi için bestelediği yüce Luis Miguel'den geçiyor! tam bir ced, Suç ortaklarıgeç güllerle Eğer cüret edersen Ve Denizlerin aşkı; Juan Carlos Caldern, unutulmaz yaratıcı Sensin Mocedades veya şimdi unutulmuş gibi hassas taşlar için Anabel Sergio ve Estbaliz için; Lorenzo Santamara'ya en büyük başarılarından bazılarını sağlayan Rafael Gil Mndez gibi şarkı sanatçıları (Yani beni unutma) veya Dyango (sev ve kaybet); geri dönüştürülmüş bir Augusto Alguer bile hâlâ ona yetecek kadar yetenek topluyor seni seviyorum seni Seviyorum Nino Bravo'ya (sözleri efsanevi Rafael de Len'e ait) veya muhteşem balad En büyük aşkım Los Bravos'a; ve ayrıca aynı şeyi Los Pecos için yazan Juan Pardo gibi daha popist bir yaratıcı (Kral) zarif eski Silahşör ilahilerinin özel olarak sergilenmesiyle dikkat çeken (Savaş atı).

Meldicos, devasa Latin Amerika pazarını keşfeden ilk İspanyol şarkıcılardı. Ve orada elbette her şey onların başına geldi. Julio Iglesias'ın en komik anekdotlarından biri, 1975'te Pinochet diktatörlüğünün ortasında şarkı söylemek için gittiği Şili'deki bir hapishanede başına geldi. Şili medyasındaki gazeteci Katia Chornik'e göre SayaçMadridli adam, resitalini açarken kendini mahkumlarla ne kadar özdeşleştirdiğine dair bir tirad yapmaktan başka bir fikir düşünemiyordu: Görünüşte özgür bir adamım ama gerçekte bağlılıklarımın, şarkı söylemenin tutsağıyım. şurada burada, otellerde, uçaklarda. Taraftarlar beni yalnız bırakmıyor. Seni çok iyi anlıyorum. Çoğu politikacı olan mahkumlar ona “her şey” diyorlardı.. İbez çizgi romanına yakışır bir sahnede, oradan kaçak ve oyunculuk yapmadan ayrılmak zorunda kaldı.

Zaten neredeyse şehir efsanesi kategorisine yükseltilmiş olan, Perales'in evinde özel bir resital sırasında anlattığı seksenlere dair bir anekdottur. Pablo EscobarKolombiyalı uyuşturucu kaçakçısından klasik şarkısını 15 kez söyletmesi yönünde etkili tehditler aldı Peki o nasıl biri?

Efsaneye göre Pablo Escobar, Perales'i 15 kez klasik “Peki nasıl?” şarkısını söyletmesi için tehdit etmişti. Kolombiya'da özel bir resitalde
Ancak bunların hepsi utanç verici olaylar değildi: Gachupine'li sanatçılar çoğu zaman önyargısız ve kollarını açarak karşılandılar. Örneğin Manolo Otero, Amerika topraklarında kendini o kadar rahat hissetti ki sonunda her zaman iyi bir hayran kitlesine sahip olduğu Brezilya'ya yerleşti. Ve Perulu yıldızla yetmişli yıllardaki videoları YouTube'da ünlü. Regina Alcover Lima'da, eski kişinin duygusal ve kendinden emin seviyesi, orada bulunmanın mutlu coşkusunu ortaya koyuyor.

Bazen Amerikalılara pazarı açanlar sanatçılarımız oldu. Komedyenin başına böyle geldi Calatrava Kardeşler (Paco ve Manolo, ikincisi melodik bir şarkıcı sonuçta): onun sahte versiyonu Saatte 120… 150… 200 km Öyle bir etki yarattı ki, orijinal yazar Brezilyalı Roberto Carlos, sırf onlarla tanışmak ve uyarlamalarının başarısı için teşekkür etmek amacıyla onları taşradaki bir gösteriye kadar takip etti.

CAMILO BURAYA GELDİ!

Bu tekrarlanamayan dönemden sonra, sieso Francisco, Bertn Osborne, Sergio Dalma… ve hatta Lex Ubago Daha önce romantik bir tercüman sanılabilirdi ama artık eskisi gibi değildi. Masumiyet ölmüştü.

Seksi ozanlarla dolu o yıllardan neredeyse hiç kimse kalmadı; yalnızca pejmürde ya da pejmürde gibi Keltiber hakaretlerine ve kendilerini üstün sananların aptalca alaylarına kayıtsız kalan bir eser kaldı. Camilo Sesto'nun hayatında komik anların olduğu doğrudur (örneğin programın Kalp kalp TVE'den bir yetkili, 2013'teki evinin soygununun, peruk hırsızlığının işaret ettiği ipucu nedeniyle etrafındaki kişiler tarafından gerçekleştirildiğinden şüphelenildiğini bildirdi…), ancak sonuçta bunlar, onun için acıklı bir önsöz temsil ediyordu. ıstırap, etaplara elveda.

Kasım 2014'te, veda turu (ironik bir şekilde adı Todo de m) onu Lima'da Alfaguara Ödülü'nün de katıldığı bir açık hava konserini kutlamaya götürdü. Gustavo Rodriguez: Dışarı çıktı ve seyirciler çılgınca alkışladı. Daha ilk şarkısında sesinin çalışmadığını fark etmiştik, anılarımızdan biri değildi. Kamuoyu saygıyla kabul etti. Ama her şarkıda sesi daha da kötü geliyordu! Beşinci şarkıya ulaşamadı, bir şeyler kekeledi ve sahneyi terk etti. Biletler pahalı olduğundan suskun kaldık. Daha sonra konser organizatörü dışarı çıktı ve seyircilere şunları söyledi: Camilo bu noktaya kadar geldi, tebrikler! Ve o gitti. Onu alkışlayalım mı, ıslık mı çalalım bilemedik ve eve üzgün bir şekilde döndük.

11 temel İspanyol melodik şarkısı
  • Gittiğinden beri Cecilia
    Belki de 70'li yıllarda İspanya'nın en modern ve yetenekli bestecisi tarafından seslendirilen mükemmel bir kalp kırıklığı şarkısı.
  • Böyle yaşamak aşktan ölmektir Camilo Sesto
    Sestian histrionikliğinin ustaca eylemi, her çılgın partide saf bir kutlama olan bir trajedi için bir araya getirilen üç melodi, tuzuna değer.
  • seni seviyorum seni Seviyorum Nino Bravo (Besteci: Augusto Alguer ve Rafael de Len)
    Bu şarkı canavarının mutlak sahnesi ve vokal hakimiyeti, 28 yaşında ölmeseydi hangi boyutlara ulaşacağını merak etmemize neden oluyor.
  • sarıl bana Julio Iglesias (Rafael Ferro ile bestelenmiştir)
    60'lı yılların sonundan Temmuz ayının 80'li yılların başına kadar uzanan repertuar rakipsizdir ve onun hâlâ yumuşak olan sesi, aşk başarısızlıklarının bu panteonunda örnek bir araç olarak karşımıza çıkmaktadır.
  • Dünyadaki her zaman (“Güneşli”) Manolo Otero (Besteleyen: Zacar/Ray Girado)
    Bu absürt ve muhteşem senfoniyle çerçevelenen Manolo Otero'nun sesi, dokunulmadan soyunma, okşama ve sessiz kalma yeteneğine sahip.
  • ben o değilim Mari Trini
    1971'de mevcut diktatörlüğe karşı yayımlanan ve sözleri demokraside bir zerre kadar bile eskimeyen öncü feminist marş.
  • Sensin Mocedades (Besteleyen: Juan Carlos Caldern)
    70'ten fazla uluslararası versiyonu ve bazı uyumlu ve genç Mocedade'leri ile dünyanın en sevilen Eurovision şarkılarından biri.
  • sen olmadığında Raphael (Manuel Alejandro tarafından bestelenmiştir)
    Raphael, dekorun doğallığı konusunda fazla endişe duymayan bu destansı ve lirizm tatlısında elinden geleni yapıyor çünkü blokları saf dinamit ve tiyatro!
  • Peki o nasıl biri? José Luis Perales
    Ezici katalog içinde (Ve sen gidiyorsun, beni ara) güvenilir taşralı adamın bu sembolü (aynı zamanda iç çeken hayranların da yer aldığı profil), Peki o nasıl biri? En sembolik olanıdır.
  • Yağmurun altındaki kedi Roco Drcal (Besteleyen: Rafael Prez Botija)
    Marieta, çiftlik çiftlikleriyle Amerika kıtasına aşık oldu, ancak bu klasik melodram, önyargısız LGTBI kolektifinin onu sahiplenmesinden bu yana küresel popülaritesinin artmasını durdurmadı.
  • Yani beni unutma Lorenzo Santamara (Besteleyen: Rafael Gil Domnguez)
    Tatlı, sade, akılda kalıcı ve yakışıklı ve yapılı bir Mayorkalı tarafından servis ediliyor: melodik şarkının özü.