Sorda, Berlinale'de İspanyol Sineması'nın Strident vahiy: “Dinleyici olarak sağır bir kişi olmanın birçok yolu var”

NecromanceR

New member
O kadar değil Berlinale Muhtemelen gözleriniz kapalıyken görülecek herkesin ilk filmiydim. Lois veranda imzaladı ve adı altında Samsara Seyirci duruşmaya bakmak için bitti. İçeri. John Cage ve 4 dakika 33 saniyelik sessiz bileşimi için çok fazla bir egzersiz değildi, ancak genel olarak bilinç toplamaya davet etti.

Fikir, sinemayı ve filmin bir uçtan diğer taraftan gezegendeki Asya'dan Frica'ya seyahat ettiği anı gerçekleştirmekti. Ekran ışıldayan, o -siyah olmayan ve seyirci hayallerini, hayal gücünü ve hatta sinemanın kendisinin tüm olasılıklarını yansıtıyor.

SordaEva Libertad, çok fazla arzu değil. Veya s, ama aksi halde. Aynı zamanda Berlinale'deki eşsiz İspanyol filmi olan önerisi, hangi aile dramalarının işgal ettiği hakkında konuşan bir aile draması. Yani sevgi, sorumluluk, koruma, korku ve diğerleri.

Olan şey, vahiy Miriam Garlo'yu yorumlayan kahramanı sağır. Ve Ah'den, bu kadar yaygın bir sakatlığın gürlemesinden, olduğu gibi Samsarayönetmen bizi bilinç toplamaya davet ediyor. Ne? Bsicall ve çok özetlemek için, kendimiz. Olduğu gibi.

Her şey yönetmen ve aktris duymadığında başladı, bu filme doğru ilk adımda birlikte çalışmaya başladığında. İkisi, dinleyici dünyamızda sağır bir kadının annesi hakkında kısa bir film yayınladı. Eva Protokolü, “Bayan'ı dört gözle bekliyorduk hem gerçekte her şeyin söyleyeceği izlenimine sahip olduğumuz argümanını geliştirdik.” Diyor.

Yanında, Miriam gözlerine özenli dinliyor ve ona sebep veriyor. “Eklemeyi sevdiğim tek şey,” diyor, “kahramanın hikayesi benim hikayem değil. Karışıklık yaratmamayı söylüyorum. Ben hareket eden bir sağır aktrisim ve bu da hayat veren bir karaktere hayat veren Benimle ilgisi yok. Sağır insanlar kadar sağır olmanın birçok yolu var. “ Ve hiç şüphe yok ki, yönetmen, işaretleyici bu son ifadeden geçiyor: “Dinleyici olmak için sağır bir insan olmanın birçok yolu var.” O zaman açık.

Bizi yerleştirmek için film hikayesini anlatıyor Angel ve Hctor. Zaten söylendi, duymuyor. l, hayatı netlik ve sakin bir coşku ile veren lvaro cervantes, s. İyi bir gün, birçok insanın neye karar verdiğine karar verin: Ebeveyn olmak. Kızı doğduğunda, onunla tüm şüpheler gelecek. Duyursa, annesinin onun gibi olmadığını fark etmek ne kadar sürer? Ve duymazsanız, bir yaratığı kesinlikle düşmanca bir dünyada nasıl koruyabilirsiniz? Yol boyunca, seyirci daha fazla şişman soru ile tökezliyor: Normallik nedir? Bir toplumun hem kırılganlık hem de çeşitliliğin her türlü biçimini kabul etmesi için neler yapması gerekir? Ve çok daha derin.

Argüman o kadar ciddidir ki, belirleme yürürlüğe girer ve filmi en eğitimli ve uygar anlamında farkındalık için bir öğreticiye indirme tehlikesi. Ve hayır, öyle değil. Ya da daha iyisi, sadece değil. Sorda İlk saniyeden, sağırlığının yanı sıra mükemmel bir sinema egzersizidir.

Fikir, seyircinin Odes'i görmek için bantlaması değil, büyük başarıları sayesinde bilinçlerini şarj etmeleri. Renkler, titreşmesini sağlamak için filtre olmadan sunulur. Kulağa geliyorlar. Evreleme, oda ile klasiklik normu her zaman sadece gözlerin değil, yine de görünümün yüksekliğinde yapar; Her zaman etkileyici, her zaman heyecan verici bir görünüm.

Eva filmi yapabileceğini söylüyor çünkü kız kardeşi sayesinde neden bahsettiğini biliyor. Toplumun hazırlanmadığını, “farklılıklarla temas halinde olmak için eğitilmediğimizden, çeşitliliklerle çok daha az” olduğunu söyledi.

8 yılı olduğunda sağır olan ve o zamandan beri bruces'a uyarlanmamış yorum için, subtitüler olmayan İspanyol sineması ve kelimenin tam anlamıyla vetoik bir kültürle verdiği Miriam, erişilemenin günün sırasına göre ısrar ediyor. “Hepimiz engelleri kırıyoruz. İçtenlikle, herkes için farklı olduğumuz zenginliği kucaklamanın iyi olacağına inanıyorum. Tekdüzeliğin iyi veya varoluş yolu olduğunu düşünmüyorum “diyor.

Sonuç, Odes ile izlemek, gözlerinizle dinlemek, aynı ciltle dokunmak için bir film. Ve her şey sinemanın ve hatta bizden haberdar olun. Şüphesiz heyecan verici. Mlaga Festivali'nde yeni bir sunum yapmayı beklerken, Sorda.