Antonio Carmona: “Kızlarıma şunu söylüyorum: Harika olmanıza gerek yok, diğerlerinden farklı olmak zaten çok fazla”

NecromanceR

New member
Güncellenmiş 25 Haziran 2024 Salı –
21:35

Müzik endüstrisi o zamandan bu yana çok değişti Antonio Carmona (Granada, 1965) şarkı söylemeye başladı. Dahası: Flamenko şaşırtıcı bir şekilde mutasyona uğradı. Diğer türlerle kaynaşmalar, başka kültürlerden ithaller veya Paternoster sanki hukukun bir aracıymış gibi yükselip alçalan sanatçılar. Ülkemizin müzik sahnesinde çevrilmemiş taş bırakmamış bir sanatçıya hâlâ yer var mı?

Flamenko şarkıcısının geçen Cuma günü Citron ile sahne aldığı Madrid'deki Metropol stüdyolarının samimi bir odasında I'deki NoktaYedi yıl aradan sonra ilk solo şarkısı olan Carmona, geçmişini ve geleceğini yansıtıyor. Artık müziğin öncesi ve sonrasını dikkatle gözlemlediği için değişikliklere kayıtsız kalıyor: “Önemli olan müziği klas, stil sahibi, özverili ve hepsinden önemlisi kişilikli yapmaktır.“.

Carmona, halkın zevklerinin sürekli değiştiği bir işte çok yönlü olmanız gerektiğini açıklıyor. Sanatçılar tarafından popüler hale getirilen yeni sesleri bayrak olarak savunurken, “Müzikle ilgili ilgim kendimi başka müziklerin hizmetine sunmamı sağlıyor” diyor. Nia Correia ya da arkadaşın C.Tangana: “Sizi tazeleyen insanlarla çalışmak çok güzel. Peki size ne anlatabilirim? ibne“O bir dahi.” Ve onun için bir diken: Marc Anthony ile güçlerini birleştirmek istiyor -“Onunla bir şarkı yapmayı hâlâ aklımda”- Flamenko ile Latin ritmini aynı Ketama tarzında birleştirmek. Ketama reggaeton'a uyum sağlar mı? Öyle düşünüyor: “Her türlü müzikle kendimizi savunduk” diyor. Zamanın beni şarkılardaki gerçek enstrümanların olduğu üslere özlemlendirdiğini hatırlayarak: “Benim için esastır, bir enstrüman sana her şeyi verir“.

Belki de kişinin bir enstrümanı çalarken ya da alkışlarken gösterdiği samimiyettir bu. Minik Masa Konseri C. Tangana ile viral bir yayın çeken. Müziğin yakaladığı ivme, Latin ve flamenko ritimlerinin popüler müzik unsurlarıyla kaynaşmasına neden oldu. Dolayısıyla Carmona, İspanyol kentsel ortamının “çok büyük bir dönemden geçtiğini” gözlemliyor. sanatçılar çok önemli adımlar atıyor ve güçlendirildi.”

Carmona, Camarón, Paco de Luca ve babası Juan Habichuela'dan öğrendiğini söylüyor. Artık yeni çıkanlar listelerine hakim olan sanatçılar sayesinde yeni nüanslar kazanıyor. “Harika bir yazma ve kendilerini ifade etme tarzları var. Güzel bir uyum ve bana ulaşan bir şey olduğu sürece, kendim olmaktan vazgeçmeden, her zaman kendimden bir parçayı buna katacağım.”

Eski Ketama'nın olma şekli, üzerinde işbirliği yaptığı bazı konuları öne çıkardı. Müzik endüstrisi ne kadar değişirse değişsin sanatında büyük değişiklikler görmüyor çünkü “Antonio Carmona olmayı bırakmayı” reddediyor. Flamenko şarkıcısı, kızlarına sanatta özgünlüğün önemini aktarmaya çalıştığını ve onlara verdiği sözleri aynen aktardığını anlatıyor: “Harika olmanıza gerek yok; “Altı tanesi diğerlerinden farklı olduğu sürece bu zaten çok fazla.”.

Antonio Carmona'nın bu kadar aradan sonra müzik piyasasında faaliyet göstermeye devam etmesi nasıl mümkün olabiliyor? “Kendimi çok iyi bir joker olarak görüyorum” diyor. “Müzisyenler beni sürekli başka şeyler yapmam için çağırıyorlar ve ben de bir rock, pop ya da flamenko şarkısına uyum sağlıyorum. Ancak kendi işimi yapacak zamanım yok.” I'deki Nokta Antonio Carmona'nın dönüşü. Eğer gerçekten gittiyse.